Kúpa auta vyššej triedy s nízkymi splátkami




Páčia sa vám autá vyššej triedy, ale nezmestíte sa do stanoveného mesačného rozpočtu? Poradíme vám, ako tento problém môžete vyriešiť s novým lízingovým produktom.

Chceli sme pomôcť

Lízing sa určitý čas správal inak, ako sme boli zvyknutí. Pandémia spôsobila opatrnejší prístup klientov k novému financovaniu. Tí boli obozretní, svoje úspory a finančné možnosti si nechávali na takzvané horšie časy. 

V Tatra Leasingu sme sa snažili hľadať cesty, ako pomôcť klientom, aby nemuseli odkladať kúpu auta na neskôr alebo vyberať si z nižšej triedy, ako pôvodne plánovali. 

Od začiatku roka 2021 sme sa preto venovali vývoju produktu, ktorý by dokázal lepšie naplniť očakávania klientov, poskytnúť im výhodnejšiu ponuku a slobodnejší výber vozidla. Dnes ho nájdete v našej ponuke pod názvom Premium.

Klasický finančný lízing

Lízingové spoločnosti ponúkajú viaceré „klasické produkty“, jedným z nich je finančný lízing. Jeho podstata spočíva v tom, že auto kupuje lízingová spoločnosť a po splatení všetkých splátok sa následne stávate vlastníkom vy. 

Priemerná výška akontácie, inými slovami preddavok, ktorý musíte ako klient uhradiť z vlastných zdrojov, sa pohybuje medzi 20 až 40 % z ceny vozidla. 

Z dlhodobého hľadiska sa dá povedať, že väčšinou je lízing finančne výhodnejším variantom ako úver, pri ktorom sa úročenie pohybuje okolo 4 % p. a.  

Prémiový produkt pre každého

kupa auta premium leasing

Aj keď názov Premium by mohol naznačovať, že nejde o produkt určený pre bežných spotrebiteľov, opak je pravdou. Pomenovanie získal vďaka svojmu výnimočnému nastaveniu parametrov.  

Výhody produktu Premium:

  • finančný lízing už od 0 % akontácie
  • výhodné KASKO poistenie so sadzbou od 2,15 % 
  • extrémne nízke splátky.

Viete, že... 

Pri lízingu máte povinnosť uzavrieť poistenie, preto sa oplatí hľadať čo najvýhodnejšie. Zoberme si ako príklad Škodu Octavia Combi, 2.0 TDI 110 kW (150k) 7°DSG s cenou 29 850 s DPH. V prípade balíčka PZP&KASKO vám vieme ponúknuť sadzbu KASKA už 2,12 %. Celkové ročné poistenie spolu s PZP vás bude stáť 828,30 EUR s DPH

 

Ako získate extrémne nízke splátky?

kupa auta premium leasing

Trik spočíva v tom, že po uplynutí nastavenej lehoty splácania si môžete zvoliť z troch možností ukončenia financovania:

  • vozidlo odkúpite uhradením poslednej navýšenej splátky,

  • poslednú navýšenú splátku neuhradíte a vozidlo nám vrátite,

  • poslednú navýšenú splátku si rozložíte formou klasického financovania na 12 alebo 24 mesiacov.

Ako  jediní na trhu ponecháme na vás výber značky aj modelu vozidla, pričom dĺžku financovania si viete prispôsobiť plánovanej dobe jeho využívania od 36 až po 60 mesiacov. Výšku poslednej navýšenej splátky vám vypočítame individuálne, v závislosti od dĺžky doby financovania.

Zoberme si opäť príklad s našou Škodou Octavia Combi

Pri klasickom lízingu so splatnosťou 48 mesiacov, akontáciou 20 % a pri kúpnej cene 27 850 EUR s DPH, vychádza mesačná splátka vo výške 491,19 EUR s DPH bez poistenia.

Pri produkte Premium je mesačná splátka vo výške 389,06 EUR s DPH bez poistenia. 

Navyše, posledná navýšená splátka, ktorá by v tomto prípade bola 5 570 EUR s DPH, nevstupuje do zhodnotenia vašej finančnej situácie, čo je veľká výhoda.

Čo poviete, neoplatí sa to?

Mám záujem

Váš názor nás zaujíma.

Len vďaka vašej spätnej väzbe sa môžeme zlepšovať. Ďakujeme vám teda za pomoc pri zlepšovaní sa.



Mohlo by Vás zaujímať

Najčítanejšie články na našom webe

Ako dnes môže fotovoltika pomôcť podnikateľom?

lukas

Firmy budujú vlastné fotovoltické elektrárne nielen v záujme zvýšenia trvalej udržateľnosti svojho podnikania, ale najmä pre ich schopnosť pokryť veľkú časť spotreby elektriny. Pri zvyšovaní cien energií stojí toto riešenie prinajmenšom za zváženie.

Ako výhodne obstarať firemné auto Ford

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Ak potrebujete k podnikaniu auto, určite vás zaujíma, ako ho čo najlepšie financovať. Tatra Leasing prináša v týchto dňoch až dve akciové ponuky v spolupráci so značkou Ford. 

3 dôvody, prečo by mal podnikateľ využiť lízing

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Lízingové riešenia patria dlhodobo medzi výhodné spôsoby financovania, keď chcete rozvíjať svoj biznis. A zďaleka nejde len o autá.

Na tieto kroky myslite pri kúpe firemného auta

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Medzi kúpou vozidla pre fyzickú osobu a kúpou vozidla na firmu je podstatný rozdiel. Pri kúpe vozidla na firemné účely sa môže vozidlo stať majetkom spoločnosti, z čoho plynú výhody.

Zaplatíme vám 3 770 km na novom elektroaute

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Oplatí sa elektromobil, aj keď je drahší? Za kúpu nového auta na elektrický pohon hovorí hneď niekoľko argumentov: sprísňujúca sa európska legislatíva, výrazne nižšie prevádzkové náklady, výhodné úrokové sadzby ako aj tisícky predplatených kilometrov.