Na tieto kroky myslite pri kúpe firemného auta




Medzi kúpou vozidla pre fyzickú osobu a kúpou vozidla na firmu je podstatný rozdiel. Pri kúpe vozidla na firemné účely sa môže vozidlo stať majetkom spoločnosti, z čoho plynú výhody.

Daň 

Množstvo výdavkov, ako sú napríklad palivo, povinné zmluvné poistenie alebo havarijné poistenie, vám môže pomôcť skrátiť základ dane. Cenu vozidla si môžete rovnako odpisovať, ale nie jednorazovo, ale postupne.

K tomu, aby ste si mohli do daňových nákladov zaradiť 100 % hodnoty paliva, spotrebu si musíte evidovať formou knihy jázd, prípadne GPS jednotky či kapacitnej sondy.

Spoľahlivý predajca

Vybrať si správnu značku a model auta môže byť niekedy zložité, pre správne rozhodnutie je dôležité preveriť viacero možností. Využite možnosť predvádzacích jázd, sedieť pár minút v aute niekedy pomôže stokrát viac ako hodiny pred internetom. My v Tatra-Leasingu máme dlhoročné skúsenosti, vieme poradiť spoľahlivých dílerov, ktorí vám s výberom radi poradia. 

Vedeli ste, že...

Automobilovému priemyslu sa v roku 2021 darilo, aj keď všetci boli skeptickí. V roku 2021 sa vyrobilo na Slovensku viac ako 1 000 000 vozidiel. V porovnaní s rokom 2020 ide o mierny nárast približne o 4 %. S rovnakým objemom výroby sa počíta aj v roku 2022.

Slovensko aj naďalej zostáva svetovým lídrom vo výrobe vozidiel v prepočte na obyvateľov. To znamená, že na každých 1 000 obyvateľov sa na Slovensku v roku 2021 vyrobilo 184 vozidiel.

 

Výber vozidla

Pri výbere auta upustite od pocitov. Sústreďte sa na objektívne ukazovatele kvality. Zistite dôležité technické parametre, ako sú napríklad spotreba, spoľahlivosť, bezpečnosť.

Zvážte, či si vyberiete benzínový, alebo naftový motor. Ak chcete auto využívať hlavne na krátke vzdialenosti, benzínový motor u vás vyhráva, je ideálny na jazdenie po meste, je celkovo lacnejší a sú s ním spojené aj nižšie náklady na opravu a údržbu.

auto na firmu

Správny produkt

Ak ste prišli až k tomu kroku, že máte vybraté vozidlo, ktoré spĺňa vaše očakávania a budúce potreby, je rovnako dôležité sa zamyslieť nad financovaním. Ako je na trhu množstvo značiek a modelov áut, rovnako je to i pri výbere poskytovateľa financovania.

My pôsobíme na lízingovom trhu už 30 rokov, máme vysoko kvalitných obchodníkov a presadzujeme sa rýchlosťou a možnosťami šitými na mieru pre klienta. 

Od roku 2022 ponúkame revolučný produkt pre firmy a podnikateľov, ktorý nesie aj adekvátne meno – Premium. Jeho prednosti spočívajú v slobodnejšom výbere vozidla a hlavne viacerých možnostiach ukončenia zmluvy.

 

Získate nízke splátky

Podstata spočíva v tom, že po uplynutí nastavenej lehoty splácania si môžete zvoliť z troch možností ukončenia financovania:

  • vozidlo odkúpite uhradením poslednej navýšenej splátky,
  • poslednú navýšenú splátku neuhradíte a vozidlo nám vrátite,
  • poslednú navýšenú splátku si rozložíte formou klasického financovania na 12 alebo 24 mesiacov.

Ako jediní na trhu ponecháme na vás výber značky aj modelu vozidla, pričom dĺžku financovania si viete prispôsobiť plánovanej dobe jeho využívania od 36 až po 60 mesiacov. Výšku poslednej navýšenej splátky vám vypočítame individuálne, v závislosti od dĺžky doby financovania.

Vedeli ste, že...

Ak by ste sa rozhodli napríklad pre vozidlo Škoda Octavia Combi:

Pri klasickom lízingu so splatnosťou 48 mesiacov, akontáciou 20 % a pri kúpnej cene 23 208 EUR bez DPH vychádza mesačná splátka vo výške 413 EUR bez DPH bez poistenia. 

Pri produkte Premium je mesačná splátka vo výške 283 EUR bez DPH bez poistenia. Posledná navýšená splátka v tomto prípade by bola 6 962 EUR bez DPH.

Čo poviete, neoplatí sa to?

Mám záujem

Váš názor nás zaujíma.

Len vďaka vašej spätnej väzbe sa môžeme zlepšovať. Ďakujeme vám teda za pomoc pri zlepšovaní sa.



Mohlo by Vás zaujímať

Najčítanejšie články na našom webe

Ako dnes môže fotovoltika pomôcť podnikateľom?

lukas

Firmy budujú vlastné fotovoltické elektrárne nielen v záujme zvýšenia trvalej udržateľnosti svojho podnikania, ale najmä pre ich schopnosť pokryť veľkú časť spotreby elektriny. Pri zvyšovaní cien energií stojí toto riešenie prinajmenšom za zváženie.

Ako výhodne obstarať firemné auto Ford

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Ak potrebujete k podnikaniu auto, určite vás zaujíma, ako ho čo najlepšie financovať. Tatra Leasing prináša v týchto dňoch až dve akciové ponuky v spolupráci so značkou Ford. 

3 dôvody, prečo by mal podnikateľ využiť lízing

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Lízingové riešenia patria dlhodobo medzi výhodné spôsoby financovania, keď chcete rozvíjať svoj biznis. A zďaleka nejde len o autá.

Zaplatíme vám 3 770 km na novom elektroaute

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Oplatí sa elektromobil, aj keď je drahší? Za kúpu nového auta na elektrický pohon hovorí hneď niekoľko argumentov: sprísňujúca sa európska legislatíva, výrazne nižšie prevádzkové náklady, výhodné úrokové sadzby ako aj tisícky predplatených kilometrov.

Kúpa auta vyššej triedy s nízkymi splátkami

Zuzana Mišovičová Hámorošová

Páčia sa vám autá vyššej triedy, ale nezmestíte sa do stanoveného mesačného rozpočtu? Poradíme vám, ako tento problém môžete vyriešiť s novým lízingovým produktom.